Bitsflix

RTL Z Today: Wat weet jij van Google?

June 6, 2016 by Hans de Zwart

Google is een supermacht, en dat is Google dankzij ons. Wij Google-gebruikers schenken deze multinational zoveel onschatbare data dat Google binnen twintig jaar het imperium heeft kunnen worden dat het nu is. Met onweerstaanbare producten (de zoekmachine, youtube) heeft Google de wereld veroverd en voor altijd ingrijpend veranderd.

Maar Google is niet een conventioneel bedrijf. Het is een bedrijf met een duidelijke missie. En die missie gaat veel verder dan zoekresultaten en advertenties. Google wil een betere wereld creëren en heeft duidelijke ideeën op wat voor manier dat gebeuren moet. Aan die toekomst wordt nu al hard gewerkt. Maar willen wij die toekomst wel?

Inmiddels weet Google veel van ons, maar hoeveel weten wij – de gebruikers - eigenlijk vanGoogle? Tijdens het Google-Examen kun je je kennis testen over Google en het moederbedrijf Alphabet.

Zo leer je wat Google wil, met de wereld en met ons. Of wij dat ook willen - en of wij eigenlijk nog wel iets te willen hebben - is de discussie die live wordt gevoerd met experts en bezoekers.

Uitgezonden in de Z Today uitzending van 6 juni 2016.

2,049 Views
352 Likes

Categories

In de media

Bits of Freedom | Privacyverklaring | Creative Commons | Infrastructuur: LeaseWeb